Gratis Proefles

Salsa dansles voor beginners tot gevorderden

De salsa is de meest populaire Latin dans (LA style) die in Nederland wordt gedanst. Ook in het buitenland is deze dansstijl al jarenlang onverminderd populair.

Voor iedereen die deze leuke en sociale dans wil leren hebben wij de Salsa Beginners 1 cursus ontwikkeld.

In deze cursus leer je in 10 weken de basis van de salsa. Je hebt geen danservaring nodig om deze lessen te kunnen volgen. Ook kun je zowel met als zonder partner beginnen, want we rouleren tijdens de les. Dat is naast leerzaam ook nog eens erg gezellig, omdat je zo nieuwe mensen leert kennen waar je samen mee kunt gaan vrijdansen.

Naast de basis van de salsa leer je ook de basis principes van andere Latijns-Amerikaanse dansen, met in de eerste beginnerscursus de Merengue. Deze dans is erg geschikt voor beginners vanwege het eenvoudig te volgen ritme. In latere cursussen leer je onder andere ook de basis van de Bachata, Rueda de Casino, Kizomba, Rueda de Bachata, Zouk dance, Cubaanse salsa, Cha Cha en de mambo (zie ook onder “veel gestelde vragen” nr 11 voor extra info).

live the passion

Lesstructuur

Om goed te leren dansen worden de lessen volgens een goed gestructureerd programma gevolgd. Zo leer je stap-voor-stap de basis en komt er ook genoeg herhaling aan bod om je techniek te verfijnen.

  • 10 weken les van een ervaren salsadocent

  • Vrijblijvend een gratis proefles

Gratis Proefles
let’s get started

Wat je leert

  • De basispassen van de Salsa LA Style

  • Alternatieve basispassen van de Salsa

  • Opbouw van Salsamuziek

  • Het herkennen van de maat en het dansen hierop

  • Verschillende variaties met de partner

  • Leiden (heren) en volgen (dames)

  • De basis van de merengue

Handig om te weten

Je hebt geen speciale kleding nodig om salsa te dansen. Kom dus in kleding waar jij je prettig in voelt. Wel is het handig om eventueel een extra shirtje, deodorant en een handdoekje mee te nemen voor als je transpireert.

Voor zowel dames als heren zijn er dansschoenen te koop die je houding verbeteren en het draaien eenvoudiger maakt. Voor de beginnerslessen heb je deze niet per se nodig, maar als je ze hebt dan is het natuurlijk een goed idee om dansschoenen aan te doen tijdens de les.

Salsamuziek is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het dansen. Er zijn rustige romantische nummers, maar ook snelle en opgewekte.

Wij draaien muziek die past bij de dansles van jouw niveau.

Hoe klinkt salsa muziek?

Luister naar het nummer LLorarras van Oscar D’Leon
om een idee te krijgen van hoe salsa muziek klinkt.

Cursisten over de salsales

“Ik ben echt blij dat ik begonnen ben met salsa dansen. Ik zou willen dat ik dit 10 jaar eerder had ontdekt. De lessen zijn gezellig en het salsa dansen op zich heeft echt een nieuwe wereld voor me geopend met veel nieuwe vrienden.”

Nils van der Knaap, Alphen aan den Rijn