Gratis Proefles

Kizomba dansles voor beginners tot gevorderden

Kizomba is een zeer populaire dans en is ontstaan in Angola. Ook in Nederland is deze dansstijl al jaren populair en komt ook regelmatig terug op onze salsa feestjes. De kizomba dans je net als bij de salsa als koppel, maar dan dicht bij elkaar.

De kizomba is een passievolle en sierlijke dans die is opgebouwd uit verschillende moves in willekeurige volgorde aangegeven door de heer. Hierbij is het nodig dat je dicht bij elkaar staat om als één te kunnen bewegen op de muziek.

live the passion

Lesstructuur

Om goed te leren dansen worden de lessen volgens een goed gestructureerd programma gevolgd. Zo leer je stap-voor-stap de basis en komt er ook genoeg herhaling aan bod om je techniek te verfijnen.

  • 10 weken les van een ervaren kizombadocent

  • Vrijblijvend een gratis proefles

Gratis Proefles
let’s get started

Wat je leert

  • De basispassen van Kizomba

  • Houding/frame en sturing met de schouders

  • Opbouw van het Kizomba ritme, vertragingen en versnellingen

  • Verschillende passen, moves, en vrijheid die bij deze dans hoort

  • Heup sturing van de heer naar de dame, tarraxinha

  • Leiden (heren) en volgen (dames)

Handig om te weten

Je hebt geen speciale kleding nodig om kizomba te dansen. Kom dus in kleding waar jij je prettig in voelt. Wel is het handig om eventueel een extra shirtje, deodorant en een handdoekje mee te nemen voor als je transpireert.

Voor zowel dames als heren zijn er dansschoenen te koop die je houding verbeteren en het draaien eenvoudiger maakt. Voor de beginnerslessen heb je deze niet per se nodig, maar als je ze hebt dan is het natuurlijk een goed idee om dansschoenen aan te doen tijdens de les.

Kizomba klinkt anders dan salsa en bachata. Er wordt gebruik gemaakt van een vaste beat met onderbrekingen waar je je move/stappen op kan maken en het laten bewegen van de heupen van de dame.

Hoe klinkt kizomba muziek?

Cursisten over de salsales

“Ik ben echt blij dat ik begonnen ben met salsa dansen. Ik zou willen dat ik dit 10 jaar eerder had ontdekt. De lessen zijn gezellig en het salsa dansen op zich heeft echt een nieuwe wereld voor me geopend met veel nieuwe vrienden.”

Nils van der Knaap, Alphen aan den Rijn