Kom naar de gratis proefles

Wil je zelf ervaren hoe het is om salsa te dansen? Kom langs en doe geheel vrijblijvend mee. Het maakt niet uit of je alleen of met een partner komt.

Ja, ik wil een gratis proefles

Kizomba dansles

Kizomba is een zeer populaire dans en is ontstaan in Angola. Ook in Nederland is deze dansstijl al jaren populair en komt ook regelmatig terug op onze salsa feestjes. De kizomba dans je net als bij de salsa als koppel, maar dan dicht bij elkaar.

De kizomba is een passie volle en sierlijke dans die is opgebouwd uit verschillende moves in willekeurige volgorde aangegeven door de heer. Hierbij is het noodzakelijk dat jeĀ  close bij elkaar staat om als 1 te kunnen bewegen op de muziek.

Wat je leert

In de kizomba les leer je onder meer:

  • De basispassen
  • Houding/frame en sturing met de schouders
  • Opbouw van het kizomba ritme, vertragingen en versnellingen
  • Verschillende passen, moves en vrijheid die bij deze dans hoort
  • Heup sturing van de heer naar de dame, tarraxinha
  • Leiden (heren) en volgen (dames)

Handig om te weten

Je hebt geen speciale kleding nodig om kizomba te dansen. Kom dus in kleding waar jij je prettig in voelt. Wel is het handig om eventueel een extra shirtje, deodorant en een handdoekje mee te nemen voor als je transpireert.

Voor zowel dames als heren zijn er dansschoenen te koop die je houding verbeteren en het draaien eenvoudiger maakt. Voor de beginnerslessen heb je deze niet per se nodig, maar als je ze hebt dan is het natuurlijk een goed idee om dansschoenen aan te doen tijdens de les.

Hoe klinkt kizomba muziek?

Kizomba klinkt anders dan salsa en bachata. Er wordt gebruik gemaakt van een vaste beat met onderbrekingen waar je je move/stappen op kan maken en het laten bewegen van de heupen van de dame. Bekijk hier een videoclip van een kizomba nummer:

Kom naar de gratis proefles

Als je wilt weten of Kizomba ook iets voor jou is, dan kun je gratis bij ons een les proberen. Kijk op het lesrooster voor de actuele lessen.

Heb je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op.