Kom naar de gratis proefles

Wil je zelf ervaren hoe het is om salsa te dansen? Kom langs en doe geheel vrijblijvend mee. Het maakt niet uit of je alleen of met een partner komt.

Ja, ik wil een gratis proefles

Bachata dansles

Bachata is een zeer populaire dans op de Dominicaanse Republiek. Ook in Nederland is deze dansstijl al jaren populair en komt ook regelmatig terug op salsa feestjes. De bachata dans je net als de salsa als koppel.

Je kunt de bachata op verschillende manieren dansen, van romantisch en close tot juist heel snel en energiek.

Wat je leert

In de bachatales leer je onder meer:

  • De basispassen
  • Verschillende draaicombinaties
  • Heup sturing van de heer naar de dame
  • Opbouw van het bachata ritme
  • Leiden (heren) en volgen (dames)

Handig om te weten

Je hebt geen speciale kleding nodig om bachata te dansen. Kom dus in kleding waar jij je prettig in voelt. Wel is het handig om eventueel een extra shirtje, deodorant en een handdoekje mee te nemen voor als je transpireert.

Voor zowel dames als heren zijn er dansschoenen te koop die je houding verbeteren en het draaien eenvoudiger maakt. Voor de beginnerslessen heb je deze niet per se nodig, maar als je ze hebt dan is het natuurlijk een goed idee om dansschoenen aan te doen tijdens de les.

Hoe klinkt bachata muziek?

Bachata klinkt anders dan salsa. Er wordt gebruik gemaakt van andere instrumenten waarop je kunt bewegen. Bekijk hier een videoclip van een bachata nummer:

Hoe ziet de bachatales eruit

Kom naar de gratis proefles

Als je wilt weten of bachata ook iets voor jou is kun je gratis bij ons een les proberen. Kijk op het lesrooster voor de actuele lessen.

Heb je vragen? Neem dan gerust even contact met ons op.